Zonneboiler

Warm water voor je verwarming, sanitair of wellness dankzij zonne-energie? Het kan dankzij een zonneboiler. Indien enkel voor sanitair warm water zal de zonneboiler tijdens de zomermaanden als enige warmtebron kunnen dienen voor een verfrissende douche. Wanneer de zonneboiler ook gebruikt zal worden om de warmtebehoefte van de woning in te vullen, zal hij deel uitmaken van een geïntegreerd systeem waarbij de zonnewarmte zijn steentje bijdraagt bij het warm houden van de woning.

Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector wordt opgewarmd en geeft zijn warmte af aan de transportvloeistof die door een circulatiepomp naar een energieboiler wordt geleid. In die boiler zorgt de warmtewisselaar dat de warmte veilig en efficiënt aan het drinkwater wordt overgedragen, waarna de transportvloeistof terugstroomt naar de collector. Een tweede verwarmingsspiraal in de boiler zorgt voor warmwater in periodes met weinig zonnestraling. Een goed gedimensioneerde zonneboiler zal u tussen de 60% en 75% van uw sanitair warm water via zonne-energie opleveren. De resterende warmte wordt geleverd via een warmtepomp, pelletketel, verwarmingsketel of elektrische bijverwarming. De mogelijkheden zijn eindeloos. Energieconcepten bekijkt graag samen met jou wat de beste oplossing is voor jouw situatie.

Waarom een zonneboiler?

Met zonnecollectoren en een boiler stook je bijna de helft minder dan wanneer je enkel stookt met mazout of aardgas. Bovendien komt bij het gebruik van een zonneboiler geen CO² vrij. De jongste generatie zonneboilers zorgt voor een hoog rendement en een beperkt energieverlies. Warmwatervoorziening wordt dankzij zonne-energie economischer dan ooit. Zonnecollectoren zijn geproduceerd uit robuust materiaal waardoor ze kunnen functioneren onder de zwaarste omstandigheden. De materiaalkeuze garandeert je een lange levensduur van 20 tot 25 jaar.