Ventilatie

Een goede ventilatie van je woning draagt bij aan een aangenaam en gezond binnenklimaat. Vervuilde lucht kan leiden tot allergie, irritatie, hoofdpijn, maar ook schimmels, geurhinder en condensatie. Omdat moderne woningen vaak erg goed geïsoleerd zijn, kan de vervuilde lucht niet weg. Elke woning vraagt dus om een aangepast ventilatiesysteem. Energieconcepten biedt je een ventilatiesysteem dat niet alleen gezond en comfortabel, maar ook energiezuinig is. Bij nieuwbouw en verbouwing wordt het ventilatiesysteem opgenomen in het bouwplan, maar ook in bestaande woningen of appartementen kan ventilatie worden toegepast.

Ventilatieverslaggeving

Energieconcepten staat in voor de verplichte ventilatieverslaggeving die van toepassing is op nieuwbouw en energetische renovaties, niet op gewone verbouwingen. Deze ventilatieverslaggeving houdt naast de coördinatie nog enkele belangrijke punten in:

  • Ventilatie ontwerp: plan met aanduiding ventielen, doorvoer (spleten onder de deur) en toestel
  • Meting mechanische ventilatie: na de installatie wordt het systeem ingeregeld en worden de werkelijk gemeten debieten genoteerd
  • Verslaggeving en communicatie met de officiële instanties
Bespaar op het plaatsen van je installatie!

Steek zélf de handen uit de mouwen

Het plaatsen van een ventilatiesysteem C of D is perfect mogelijk met de juiste begeleiding. Energieconcepten biedt je ofwel een totaal zelfbouwpakket ofwel een zelfbouwpakket waar je enkel de leidingen legt. Bij je pakket hoort een instructiefiche met foto’s en een stappenplan. Het toestel zelf wordt gemonteerd door Energieconcepten en ook het testen, opstarten en inregelen gebeurt door onze experten. 

Het laatste energiezuinige nieuws rechtstreeks in jouw mailbox?