Pelletketel

Een pelletketel is een centrale verwarmingsketel die werkt op basis van pellets. Het toestel kan worden gecombineerd met andere duurzame verwarmingsconcepten. Onze pelletketels werken heel performant, ook in nieuwbouw en passiefwoningbouw. Ze zijn zuinig en betrouwbaar. Een pelletketel is ook geschikt bij renovatie en kan zonder probleem aangesloten worden op een bestaande centrale verwarmingsinstallatie. Pelletverwarming is geschikt voor zowel radiatoren als vloerverwarming.  Bezoek ÖkoFEN website

Wat zijn pellets?

Pellets zijn 'korrels' van geperst afvalhout waarmee een kachel of ketel wordt verwarmd. Ze zijn zuinig, makkelijk verkrijgbaar en een milieuvriendelijk alternatief voor stookolie of gas. Houtpellets zijn dé brandstof van de toekomst.

Waarom een pelletketel?

Een pelletketel biedt hetzelfde gemak als een systeem op mazout of gas. Het grote verschil zit in het gebruik van pellets. Het is een brandstof die oneindig beschikbaar en milieuvriendelijk is. Een pelletketel onderscheidt zich door een hoog verbrandingsrendement en een lange levensduur. Door het gebruik van de condensatietechniek en een efficiënte verwarmingsregeling kan tot 15% bespaard worden op brandstof. De installatie van een pelletketel is even eenvoudig als een andere ketel. Een automatische brandstoftoevoer, ontsteking en reiniging maken onze toestellen er gebruiksvriendelijk. 

Onderhoud

Tijdens het stookseizoen is er geen onderhoud nodig aan de ketel, de ketel is zo ontworpen dat hij na een instelbaar interval zijn warmtewisselaar automatisch gaat reinigen. 

Na het stookseizoen, en dit dus 1 maal per jaar is er een onderhoud nodig aan de ketel en dient de schouw gekuist te worden.