Pelletkachel

Een pelletkachel is vergelijkbaar met een traditionele kachel, maar wordt verwarmd met houtpellets. De pelletkachel is een echte sfeermaker en is ideaal om één of meerdere ruimtes te verwarmen. Een pelletkachel kan worden gecombineerd met andere duurzame verwarmingssystemen zoals een warmwaterboiler of zonnecollectoren. Bezoek RIKA website

Wat zijn pellets?

Pellets zijn 'korrels' van geperst afvalhout waarmee een kachel of ketel wordt verwarmd. Ze zijn zuinig, makkelijk verkrijgbaar en een milieuvriendelijk alternatief voor stookolie of gas. Houtpellets zijn dé brandstof van de toekomst.

Waarom een pelletkachel?

Een pelletkachel kan makkelijk worden geïnstalleerd zonder verbouwing. Bovendien kan een pelletkachel worden gebruikt als centrale verwarming, als bijverwarming of in combinatie met andere energieconcepten. Verwarmen met pellets is veel goedkoper dan stoken op gas of stookolie. Met 15 kilo pellets kan je een gezinswoning al gauw twee dagen verwarmen. De kachel werkt grotendeels automatisch en kan ook tijdens je afwezigheid voortbranden. Wij stellen verschillende stijlen pelletkachels voor die je kan afstemmen op jouw interieur.