CV haard

Door de duurdere elektriciteit, aardgas en stookolie is de houtkachel populairder dan ooit. Hout is na zonne-energie, windkracht en waterkracht de meest aangewezen vernieuwbare energiebron. Wereldwijd worden er steeds nieuwe bossen aangeplant om de oude te vervangen. Een houtkachel kan worden gecombineerd met andere duurzame warmteconcepten. Zou biedt vloerverwarming via een cv-houtkachel, de garantie van gezellige warmte.

Eenvoudig in onderhoud

Het onderhoud van een CV-haard is gelijkaardig met dat van eender welke andere haard. Door de extreem zuivere verbranding blijven er veel minder assen over. In combinatie met een luchtgordijn zorgt dit ervoor dat de ruit van de kachel erg proper blijft. De warmtewisselaar is goed bereikbaar en kan langs de deuropening met een borstel en een stofzuiger proper gemaakt worden. Een ideale combinatie dus van gezelligheid en een groot gebruiksgemak. 

Waarom een CV haard?

Met de houtkachels van Energieconcepten heb je een groot zicht op een gezellig houtvuur. Bovendien werken de houtkachels volautomatisch en beschikken ze over een eenvoudige luchtregeling. Het uitgekiende haardvuur-design zorgt voor het behoud van de gloedwarmte en voor langere intervals tussen de verschillende vullingen. 75 tot 80 procent van de energie die in hout zit wordt door een houtkachel effectief omgezet in warmte. Bij de verbanding van 1 blok hout komt er net zoveel CO² vrij als een boom heeft opgenomen tijdens de groei. Dankzij een elektronische regeling zijn er tot 90 % minder emissies dan met een manuele bediening. De gesloten verbranding zorgt ervoor dat er geen lucht wordt onttrokken uit de ruimte waar de kachel staat.