Laadpalen

Tegen 2026 moeten alle bedrijfswagens elektrisch rijden en tegen 2029 worden er zelfs geen nieuwe wagens meer verkocht met een verbrandingsmotor. Er wordt dan ook door de overheid stevig ingezet op het bijplaatsen van publieke laadpalen, maar wanneer je het voordeligst en met het grootste comfort wil laden is een thuislaadpaal de oplossing.

Met een laadpaal ben je klaar voor de toekomst.

Wanneer je beslist om thuis een laadpaal te laten installeren kan je best uitkijken naar een slimme laadpaal, want deze kan je veel geld besparen. Als erkend installateur van Smappee laadpalen kunnen we tegemoet komen aan alle uitdagingen van vandaag én van de toekomst

Wat de Smappee laadpalen zo goed maakt

  • Load Balancing waarbij rekening wordt gehouden met andere verbruikers zodat de hoofdautomaat niet uitschakelt door overbelasting.
  • Eigen consumptie verhogen door de laadpaal slim aan te sturen uit zonne-energie.
  • Hoge stroompieken vermijden om het capaciteitstarief (en uw factuur) te verlagen
  • Dynamisch laden afhankelijk van de energieoverschotten bij de netleveranciers.

Laadpalen voor op kantoor

Ook voor werkgevers en zelfstandigen is de smappee laadpaal een goede keuze doordat je de gebruikte energie tijdens het laden eenvoudig kan doorfacturen met het split billing systeem van Smappee. Eenvoudig gezegd kan je met een laadkaart aantonen hoeveel energie je in de leasingwagen hebt gestoken. Smappee zorgt achter de schermen voor het door factureren en financieel afhandelen van de laadbeurten.

Meet alles via Smappee Dashboard

Via het Dashboard krijgen beheerders van laadpleinen een diepgaand overzicht van de laadsessies, kosten en opbrengsten per laadpunt. Zo kun je eenvoudig de laadinkomsten beheren door tot op gebruikersniveau verschillende tarieven en prioriteiten toe te passen.